Pegamento caseiro con fariña (engrudo)
1.Pódeno utilizar ata os neños, trátase dun pegamento lixerio. É moi sinxelo. Mezclanse:
- 150 gramos de fariña (pódese utilizar fariña de trigo, millo ou maicena, tamén metade de fariña e metade de maicena).
- 1/2 litro de auga
Ponse un litro de auga a ferver e engádese a mezcla. Hai que remover sen parar cunha culler de madeira. Irase espesando, cando teñas a consistencia que desexas, entón deixalo enfriar e teremos o pegamento.
Se engades unha culler de té ou vinagre ao pegamento, durará máis tempo (aunque non moito máis dunha semana). Ideal para pegar cartons e papeis.
Se engades unha culler de té ou vinagre ao pegamento, durará máis tempo (aunque non moito máis dunha semana). Ideal para pegar cartons e papeis.
............................................
2. Pegamento máis forte
Outro pegamento algo máis poderoso prepárase con ½ cunca de auga, 2 sobres de xelatina sen sabor, 2 culleres de vinagre branco e dous de glicerina. Disolvemos a xelatina na auga fría dentro dun frasco e quentámolo ao baño María ata que esté ben disolto; logo deixamos enfriar un pouco ata que esté morno e engadimos o vinagre e a glicerina. Deixamos enfriar e tapamos.
...........................................
2. Pegamento con azucre
MATERIAIS:
Outro pegamento algo máis poderoso prepárase con ½ cunca de auga, 2 sobres de xelatina sen sabor, 2 culleres de vinagre branco e dous de glicerina. Disolvemos a xelatina na auga fría dentro dun frasco e quentámolo ao baño María ata que esté ben disolto; logo deixamos enfriar un pouco ata que esté morno e engadimos o vinagre e a glicerina. Deixamos enfriar e tapamos.
...........................................
2. Pegamento con azucre
MATERIAIS:
- 2 tazas de auga tibia
- 1 / 2 taza de azucre
- 1 / 2 taza de fariña
- Unha pota
- Culler
- Mezcle todos os ingredentes na pota.
- Coloque a olla a lume lento cocer uns 5 ou 10 minutos removendo constantemente.
- (mezcle ata que a súa mezcla obteña a consistencia dun pudin suave)
- Deixe que se enfríe antes de usala
No hay comentarios:
Publicar un comentario